Samsung Galaxy A14 5G s-a lansat pe site-ul oficial

Samsung Galaxy A14 5G s-a lansat pe site-ul oficial Samsung și pornește de la un preț de 200$ pentru varianta de 64GB de stocare și 4GB de memorie RAM.

Samsung Galaxy A14 5G s a lansat oficial pe siteul Samsung

Samsung Galaxy A14 5G: Design importat de la viitorul Samsung Galaxy S23

La prima vedere Samsung A14 5G seamănă izbitor de tare la partea din spate cu noul model Samsung S23 care se va lansa pe 1 Februarie în luna următoare. Tot la partea din spate regăsim un modul cu 3 camere foto și anume camera principala de 50MP, camera Macro de 2 MP, și o camera de adâncime tot de 2MP. Camera selfie are 13MP și vine înglobată în cunoscuta picătură de lângă casca audio.

Samsung Galaxy A14 5G: Conectori, senzori si butoane

Pe laterală dreapta regăsim butonul de power care este și pe post de cititor de amprenta împreună cu butoanele de volum. Pe partea stânga găsim slotul de sim și card iar la partea de jos găsim o mufă USB tip C și o mufă clasică jack pentru audio.

Samsung Galaxy A14 5G: Display

Samsung Galaxy A14 5G vine cu un display de 6.6 inch Infinity V cu o rezoluție FHD+ de 1080 x 2404 pixeli cu ecran de tip LCD PLS.

Samsung Galaxy A14 5G: Procesor

În timp ce modelele mai scumpe din gama de anul acesta au adoptat procesoare Qualcomm acest model se lansează cu procesor Dimensity 700 pe 7 nm cu un chipset de la Exynos și anume Exynos 1330.

Samsung Galaxy A14 5G: Memorie RAM si Memorie de stocare

Samsung Galaxy A14 5G s-a lansat în mai multe variante de culori și stocare cât și de memorie RAM. Îl veți găși în magazine în variante de 4 și 6GB de memorie RAM si 64 sau 128 GB de stocare.

Samsung Galaxy A14 5G: Sunet

Samsung A14 5G vine la bord cu un singur difuzor puternic și clar, și cu o mufă jack pentru căști iar asta este numai de lăudat. De foarte multe ori m-am lovit de utilitatea ei, legând telefonul la mașină prin cablul auxiliar. Iar mai tot timpul dau peste o pereche bună de căști prin birou asa ca mufa jack este tare utila.

Samsung Galaxy A14 5G: Baterie si viteza de incarcare

Bateria montata pe acest nou smartphone este una de 5000 Mah și se încarcă la 15W. Nu s-au schimbat prea multe aici, bateria fiind cea de anul trecut, una foarte bună după părerea mea care ține undeva la 3 zile de utilizare normală datorită procesorului foarte economic și eficient.

Încărcarea rapidă are puțin de suferit aceasta rămânând la valoarea de 15W însă Samsung are o explicație aici, și anume creșterea duratei de viață a acumulatorului. E drept că fast charging-ul distruge bateria într-un ritm accelerat dar cred că un 25 W ar fi fost un balans corect între uzură și utilitate.

Samsung Galaxy A14 5G: Preturi si culori

În momentul de față Samsung A14 5G lansat pe siteul oficial Samsung se regăsește doar în varianta pe negru, curând urmând a se lansa și celelalte versiuni și anume pe verde, argintiu și o nuanță vișinie numită Dark Red. Prețul de pornire astăzi 11 Ianuarie 2023 este de 200$ pentru varianta de 4GB RAM și 6GB stocare pe culoare neagră. Curând îl așteptăm și în magazinele din România.

Mai jos gasiti un unboxing pentru Samsung A14 5G facut de T-Mobile pe canalul oficial de Youtube.